Специално за недействителните бюлетини проф. Михаил Константинов обясни много пъти, че

...
Специално за недействителните бюлетини проф. Михаил Константинов обясни много пъти, че
Коментари Харесай

Радев: Спасението от недействителните бюлетини е машинното гласуване

„ Специално за недействителните бюлетини проф. Михаил Константинов изясни доста пъти, че проблем има в отбелязването на преференциите. Спасението е машинният избор ". Това сподели президентът Румен Радев по време на свикана от него среща с представители на ЦИК, виновните институции и анализатори на изборния развой по отношение на провеждането и организацията на локалния избор през октомври, съобщи Агенция „ Фокус “.

„ Така, както банкоматът не те пуска да получиш желаната сума, без да минеш целия цикъл, по този начин и машината дава логичен механизъм, който не те пуска да отбележиш преференция, без да си отбелязал другото квадратче. От голям интерес е какво значи недействителна бюлетина и от какво се поражда: незнание, неведение, неправилно зачеркване или операция от страна на СИК. Защото в Youtube се въртят клипове, където се дават указания по какъв начин да се създават недействителни бюлетини там, където претендентът или партията са неуместни “, означи президентът.

По думите му след провелите се локални избори би трябвало да се извлекат съществени поучения и да се подхващат енергични дейности, защото парламентарните избори напълно не са надалеч във времето.

„ Времето до идващите избори не е надалеч поради големия размер от работа, която би трябвало да бъде свършена “, изясни той.

Президентът дефинира броя на недействителни бюлетини за общински съветници като " недопустим ". „ Това не може да бъде % за една естествена европейска страна “, заключи Румен Радев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР